Selecteer een pagina

Medewerker aan het woord: Frank

Frank medewerker aan het woord
Gilde-BT Software en Services logo

Gepubliceerd door Gilde-BT Software & Services

Gilde-BT Software & Services is marktleider in Nederland op het gebied van subsidie- en vergoedingen software applicaties, in combinatie met professionele services.

Gepubliceerd op 19 april 2022

Medewerker aan het woord: Frank van den Essen

Directeur Gilde-BT Software

Ieder kwartaal geeft een medewerker van Gilde-BT Software en Services een inkijkje in zijn of haar werk. Wij geven deze persoon de vrijheid om kort iets te vertellen over werken bij Gilde-BT Software en Services.

Even voorstellen

“Ik ben Frank van den Essen, 56 jaar, inmiddels meer dan 25 jaar getrouwd en heb twee kinderen van 19 en 22 jaar. Naast de passie voor mijn werk en mijn gezin, ben ik een fanatiek bridger en tennis ik 2x per week.

Na mijn middelbare school studeerde ik wiskunde en natuurkunde en raakte daarbij al snel geïnteresseerd in het schrijven van software. Toen, als volledige autodidact, gaf ik bedrijfstrainingen in de middag/avonduren. Vervolgens maakte ik in 1994 de start als zzp-er om bedrijven te voorzien van database-oplossingen. Gretig naar meer informatie meldde ik me aan bij voor de studie master in IT (universiteit van Liverpool) en studeerde 4 jaar later cum laude af.”

De start

“Bij de start van Gilde-BT Software bestond het team nog alleen uit… mijzelf (Frank). Werkweken bestonden uit minimaal 80 uur software development. Ik had al behoorlijk wat software applicaties gebouwd als ZZP-er, was auteur van zo’n 15 lesboeken en had mijn Master in IT op zak. Op dat moment voelden we dat webbased software oplossingen de wereld zouden gaan veroveren. Samen met Charles Simons en Godfried Hendricx (die het Gilde-BT opleidingsinstituut runden) besloten we om een softwarebedrijf te starten.”

Het uitrollen van projecten

“Al snel stonden er een aantal applicaties die gericht waren op opleidingsmanagement en subsidiebeheer. Dit waren portals waar duizenden gebruikers (organisaties) hun opleidingsaanbod regelden of subsidie aanvroegen. Veel van de grote bedrijven en brancheorganisaties zagen hoe goed dit functioneerde en namen contact met ons op om eigen applicaties in te richten. Echt geweldig om, zonder te adverteren, prachtige projecten te mogen uitrollen.”

 Uitbreiding van de organisatie

“Om de groei te realiseren werden al snel developers en projectmanagers in dienst genomen. Inmiddels bestaat ons team uit 30 personen. Allemaal professionals die met hun enthousiasme en passie passen in het Gilde-BT profiel. Fantastisch om zo trots te mogen zijn op onze club mensen en de mooie projecten die we realiseren.”

Wellicht vind je dit ook interessant