Selecteer een pagina

Medewerker aan het woord: Leon

Gilde-BT Software en Services logo

Gepubliceerd door Gilde-BT Software & Services

Gilde-BT Software & Services is marktleider in Nederland op het gebied van subsidie- en vergoedingen software applicaties, in combinatie met professionele services.

Gepubliceerd op 30 januari 2023

Medewerker aan het woord: Leon Engels

Senior Backoffice medewerker bij Gilde-BT Services

Ieder kwartaal geeft een medewerker van Gilde-BT Software en Services een inkijkje in zijn of haar werk. Wij geven deze persoon de vrijheid om kort iets te vertellen over werken bij Gilde-BT Software en Services.

Even voorstellen

Mijn naam is Leon Engels, ik ben geboren in 1961 en daarmee nu dus 61 jaar! Op 1 februari 2006 ben ik begonnen als backofficemedewerker bij Gilde-BT. Misschien ook wel ‘bij toeval’, na een aantal omzwervingen via een HEAO-studie, enkele commerciële functies en een functie als projectleider voor sectorgefinancierde (werkgelegenheids-) projecten vanuit zowel FNV als CNV en andere organisaties. Nog steeds kom ik, inmiddels als senior Backoffice medewerker, met plezier naar mijn werk. Vanaf het begin lagen mijn hoofdtaken bij werkzaamheden voor STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek), destijds nog VTL. Eerst als enige op de volledige rijopleiding. Dit groeide, na heel veel overuren, al snel uit tot uiteindelijk een team van zes. Nu als senior houd ik me alweer jaren voornamelijk bezig met de BBL-rijopleiding. Tussendoor heb ik ook nog enkele geweldig leuke jaren aan de PNO-ESF projecten gewerkt.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Bijna elke dag begint normaal gesproken met enkele routinematige werkzaamheden, maar gedurende de ochtend ‘ontploft’ het al snel in een vloedgolf van uitzonderlijke cases met vragen van leerlingen, ouders, verkeerscholen, STL-medewerkers, collega’s, etc. Geen enkele dag, geen enkele situatie is hetzelfde, voor je het weet is het alweer vijf uur. Voor het efficiënt uitvoeren van de werkzaamheden zijn goed werkende computerprogramma’s en -systemen, de telefoon én een goed op elkaar ingespeeld team onmisbaar. Een half uurtje wandelen met collega’s tussen de middag om de accu even op te laden hoort er ook bij.

Wat vind je (tot nu toe) het mooiste aan werken bij Gilde-BT?

In de bijna 17 jaar die ik nu bij Gilde-BT werk, heb ik zeker meer dan 150 collega’s voorbij zien komen. Veel van hen zijn heel lang blijven hangen, dit zegt absoluut iets over dit bedrijf! Allemaal unieke mensen met hun eigen kunnen en vaardigheden. Mooi om te zien hoe er heel hechte teams en vriendschappen ontstonden of hoe collega’s groeiden in hun functie!

Kun je iets over jezelf vertellen wat weinig collega’s van jou weten?

Sinds 1984 woon ik samen met mijn vriendin Paula in een inmiddels ‘empty Venloos nest’. Onze tweeling (pleeg)kinderen zijn enkele jaren geleden op hun 18e uitgevlogen. Wij volgen eind volgend jaar richting een appartement aan de Maas. In mijn vrije tijd hou ik o.a. van lekker (uit en thuis) eten, golven, puzzelen, flinke afstanden wandelen, o.a. de marathonafstand bij de Venloop en van veel en ver reizen, waar mogelijk via het water!

Wellicht vind je dit ook interessant