Over ons

Bij Gilde-BT bundelen meer dan 75 ervaren professionals hun krachten al meer dan 25 jaar om onze klanten te ondersteunen. Met een sterke focus op samenwerking en een informele, familiale sfeer streven we ernaar om optimale oplossingen te bieden.

Onze platte organisatiestructuur en passie voor groei en vernieuwing gaan hand in hand met plezier en een gezonde dosis humor.

We geloven dat tevreden medewerkers bijdragen aan het leveren van topprestaties, wat uiteindelijk onze klanten ten goede komt.

SOFTWARE

SERVICES

OPLEIDINGEN

STAFF

Geschiedenis

Gilde-BT bestaat inmiddels meer dan 25 jaar. Opgericht destijds door Charles Simons en Godfried Hendricx, vanuit de organisatie BT Group. Als intermediair in scholings- en subsidietrajecten zijn zij begonnen, ter ondersteuning van regionale industriële bedrijven. Het bedrijf groeide uit van regionale partner naar nationale partner in de wereld van cursussen, trainingen, opleidingen en subsidies.

In 2001 namen zij de commerciële activiteiten (Gilde Contract) over van ROC Gilde Opleidingen en is het fundament gelegd voor de huidige Gilde-BT organisatie.

Vanwege de continue ontwikkeling en groei is het bedrijf georganiseerd in twee businessunits: ‘Opleidingsgroep Gilde-BT’ (met de opleidingsbedrijven GBT Opleidingen, OVD Opleidingen, Response Instituut en UQ Nederland) en ‘Gilde-BT Software & Services’.

Gilde-BT Software & Services is specialist in opleidingsmanagement-, subsidie-, vergoedingen- en regelingenverantwoordingsystemen. 

Wij helpen onze klanten om opleidingsactiviteiten, subsidies en vergoedingen effectiever in te zetten en wij zorgen ervoor dat deze 100% goed worden verantwoord. Van helpdesk tot en met het verzorgen van de feitelijke ‘compliance-proof’ uitbetalingen. Wij hebben al meer dan 2 miljard euro aan vergoedingen en subsidies voor meer dan 1,5 miljoen mensen op de juiste plek gekregen. We zijn daarmee één van de grootste partijen in Nederland.

Onze focus ligt op landelijke subsidieregelingen, O&O fondsen, branche- en opleidingsorganisaties en (subsidie-)intermediairs, met een verwerking van circa 150.000 dossiers per jaar. Het managementsysteem van Gilde-BT Software is ISO27001 gecertificeerd. Gilde-BT Software garandeert 100% implementatie. Met een team van enthousiaste professionals werken we met veel plezier om het maximale eruit te halen.

Als de klant van onze klant tevreden is, zijn wij tevreden.

Cultuur

Met meer dan 75 medewerkers en inmiddels meer dan 25 jaar ervaring hebben we een topteam neergezet. Samen is ons keyword. We zijn meer dan zomaar collega’s, we ademen de sfeer uit van een familiebedrijf. De ambitieuze teams zien iedere uitdaging als een kans.

Om de klant een optimaal product te bieden en om daarbij het uiterste uit de mogelijkheden te halen, is ons gezamenlijk streven zeer sterk. Niemand staat er bij Gilde-BT alleen voor. Iedereen is erop gericht om vanuit de gezamenlijke kennis en ervaring de klant optimaal te kunnen ondersteunen. En niet alleen de klant, maar eveneens de klant van die klant, vaak de eindgebruiker. Aan iedere nieuwe ontwikkeling gaat dan ook een gedegen voorbereidings­periode vooraf waarin alle essentiële aspecten worden bekeken en onderzocht.

Bij Gilde-BT werken we met een platte organisatie en korte lijnen. Plezier in het werk combineren we met een professionele aanpak. Streven naar verbetering en groei gaat wat ons betreft prima samen met humor en af en toe de touwtjes laten vieren. Na een potje tafeltennis staan de hersenen weer op scherp om innovatieve oplossingen te bedenken.

Die informele sfeer is ook terug te zien in de activiteiten die we regelmatig buiten werktijd houden, zodat de medewerkers elkaar ook eens op een andere manier leren kennen. Dat zorgt voor inspiratie en creativiteit tijdens het werk. Een barbecue, met de partners en kinderen erbij, is een voorbeeld van een van onze activiteiten. Daarnaast gaan we één keer  per twee jaar samen op reis, even met z’n allen in een andere omgeving kan heel stimulerend zijn. Voor een sfeerimpressie van één van onze meest recente reisjes, klik hier. Waar we enerzijds vernieuwend en vooruitstrevend zijn, koesteren we tevens de waarden zoals je die nog altijd terugziet bij het traditionele familiebedrijf.

Dat alles doen we vanuit de visie dat tevreden medewerkers topprestaties leveren. We zorgen voor vers fruit, goede koffie en een vitaliteitsprogramma. Ons belang: het leveren van topprestaties in een goede sfeer, waar onze klanten uiteindelijk van profiteren.

Voor een sfeerimpressie van ons bedrijf klik hier.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor onze medewerkers

Het streven naar duurzaamheid geldt allereerst natuurlijk ten aanzien van onze eigen organisatie. Gilde-BT streeft voortdurend naar goed werkgeverschap. We voelen verantwoordelijkheid ten aanzien van onze werknemers en hechten veel waarde aan een goede interne organisatie, communicatie en onderlinge samenwerking. Medewerkers worden betrokken door middel van goede arbeidsvoorwaarden, uitdagende werkzaamheden, veilige werkplekken en een gezonde werkomgeving. We investeren in goede werkomstandigheden, in teambuildingsactiviteiten binnen en buiten het werk en in de vitaliteit van onze medewerkers. We streven naar continuïteit in dienstverbanden, behoud van kennis en kunde binnen ons bedrijf. We stimuleren transparantie, openheid en betrokkenheid.

Voor onze relaties

Daarnaast streven we ook naar duurzaamheid waar het onze relaties betreft. We zetten onze vakkennis, kwaliteitsbesef en servicegerichtheid in voor doeltreffende oplossingen voor de vraagstukken van onze klanten. We bieden maatwerkoplossingen voor complexe bedrijfsvragen en zijn altijd op zoek naar de meerwaarde van een samenwerking voor alle partijen.

We zetten onze expertise in voor een full service dienstverlening en streven naar langdurige relaties met onze klanten en samenwerkingspartners.

Voor onze omgeving

Duurzaamheid ten aanzien van onze maatschappij is het derde onderdeel van ons MVO-beleid. We stimuleren het bewustzijn om bij iedere actie stil te staan bij de gevolgen van onze activiteiten voor het milieu en de omgeving waarbinnen we werken. Verspilling en vervuiling willen we bestrijden, brandstofverbruik willen we reduceren. We hanteren een bewust inkoopbeleid en zoeken naar alternatieve energiebronnen, waaronder warmtewerende folie op de ramen en zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand.

Onze maatschappelijke betrokkenheid krijgt onder meer vorm in onze Gilde-BT Foundation, waarmee we projecten en organisaties steunen die zich belangeloos inzetten voor mens en maatschappij. Daarnaast worden regionale evenementen en sportactiviteiten ondersteund door sponsoring, giften en donaties.

De kracht van samenwerken

Vanuit ketensamenwerking maximaal empowerment creëren voor onze gezamenlijke klanten

Ook actief in
andere sectoren

Samen sterk; Krachtiger op de werkvloer & Slimmer verder

Ook actief in
andere sectoren

Samen sterk; Krachtiger op de werkvloer & Slimmer verder

Sportieve
toppers

Wij zijn winners; topondernemerschap gaat samen met topsport

Gilde-BT
Foundation

Maatschappelijk ondernemerschap via Gilde-BT Foundation; elke € 1.000,- = € 1,- naar het goede doel!

 

Gilde-BT
Foundation

Maatschappelijk ondernemerschap via Gilde-BT Foundation; elke € 1.000,- = € 1,- naar het goede doel!